Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Week Diary #3: 9 mei t/m 15 mei

Dit was een week waarin ik vooral veel heb gedaan, zoals de tuin omgetoverd tot een mooie, nieuwe tuin. Eindelijk weer, sinds lange tijd, 10 km hardgelopen! Yes Yes Yes! En Matijs z'n verjaardag gevierd. Ook heb ik aan het begin van de week toch nog, tegen de verwachting in, lekker van de zon kunnen genieten. Wanneer kom je weer zonnetje? M'n tuin is nu klaar haha! Lees je mee?

Thumbnail

Maandag 9 mei

Het is weer maandagochtend dat betekent een vroege ochtenddienst op m'n werk. Terug van werk even lekker in het zonnetje ontbijten. Och wat is dat toch heerlijk he. En nu ik dit schrijf en zo naar buiten kijk dan mis ik dat zonnetje wel zeg! Eén nadeel aan dat lekkere weer: ik had absoluut geen zin om het huis schoon te maken. Dat vond ik zo zonde! Binnen moeten schoonmaken, terwijl het buiten zo mooi is. Maarja, ook dat moet toch echt gebeuren. Dus maandagochtend na werk besloot ik het huis schoon te maken. Ik denk dan; dat doe ik eventjes, maar toch duurt dat langer dan verwacht, helaas! Eenmaal m'n huis schoon was het eigenlijk alweer tijd om opnieuw terug te gaan naar m'n werk.
's Avonds na m'n werk kregen we visite. We hebben nog lekker met z'n allen in het zonnetje kunnen eten. Ik had een Vegan Nacho Schotel klaargemaakt. Het recept daarvan komt donderdag online! Het is een aanrader en ook makkelijk aan te passen als je wel vlees eet, dus stay tuned! Na het eten hebben we nog een groot deel van de avond in de tuin kunnen zitten, aangezien de temperatuur lekker aangenaam bleef.

ThumbnailThumbnail


Dinsdag 10 mei

Dinsdag heb ik eerst een bezoekje aan de apotheek gebracht. Ik bleek namelijk een afte in m'n mond te hebben, een klein zweertje die je kan krijgen als je weerstand wat minder is. Ik voelde me weliswaar prima en ik dacht in eerste instantie dat ik gewoon op de binnenkant van m'n lip had gebeten. Niet dus, want het bleef wel erg lang irriteren. Matijs had die ochtend een afspraak bij de fysio. Aangezien de apotheek in hetzelfde gebouw zit, kon ik met hem meerijden en ben ik vervolgens (zonder medicijn; dit moest blijkbaar op doktersrecept) terug gerend. De rest van de ochtend, voordat ik moest werken, heb ik besteed aan het schrijven van een nieuwe artikelenreeks over de Crossfit Regionals. Want welke atleten starten er in welke regional? De eerste drie artikelen staan daarvan al online. Dit is de link naar het eerste artikel van deze serie over de California Regional. Deze week zullen de artikelen over de Altantic en West Regionals online komen, aangezien voor hen de Regionals aankomende vrijdag starten.

Thumbnail

Woensdag 11 mei

Woensdag ben ik altijd vrij, maar m'n woensdag stond al helemaal volgepland. Er moest namelijk nog een hele strook gras worden weggehaald in m'n tuin. Vorige week had ik al, samen met mijn moeder, aan de rechterkant van de tuin het gras weggehaald. Vandaag was de linkerkant aan de beurt. Ook kwamen er twee mannen langs die het terras in de tuin kwamen aanleggen. Het resultaat is echt super. Hoewel er alleen nog maar een terras ligt en voor de rest alleen maar aarde, zag de tuin er toch gelijk al een stuk beter uit. Zowel m'n moeder als ik zijn allebei erg blij dat nu eindelijk al het gras eruit, want wat een rot werk was dat! Als beloning hebben we onszelf lekker getrakteerd op een Mc Flurry, lekkerrrr!

ThumbnailThumbnailThumbnail

Donderdag 12 mei

M'n moeder is vandaag jarig! Op donderdag heb ik ook altijd weer een vroege ochtenddienst, dus dat betekent vroeg m'n bedje uit en Hup naar werk. Uit m'n werk ben ik langs de Hornbach gereden om nog wat spullen te halen om het cadeau voor m'n moeder compleet te maken. Voordat ik weer naar m'n werk moest, wilde ik nog het artikel over de Pacific Regional afmaken en eigenlijk ook nog een rondje hardlopen. Ik voelde me alleen niet helemaal fit, voornamelijk moe. Hmm.. heeft dit dan toch met die afte te maken?
Uiteindelijk toch nog maar een klein beetje krachttraining gedaan, maar uiteindelijk had mijn lichaam toch zoiets van; vandaag even niet. Dus luisteren naar m'n lichaam, want dat is iets wat ik nu wel heb geleerd!
Na m'n werk ben ik samen met Matijs naar m'n ouders gereden om gezellig met z'n allen uit eten te gaan, vanwege de verjaardag van mijn moeder. We zijn bij restaurant 'Trots' gaan eten in Alphen aan den Rijn. De gehele avond hebben we nog heerlijk op het terras aan het water gezeten. Het eten was heerlijk. Als voorgerecht had ik gefrituurde geitenkaas. Als hoofdgerecht gegrilde ossenhaas en als afsluiter een heerlijk Dame Blanche (my all time favorite).

ThumbnailThumbnail

Vrijdag 13 mei

Vrijdag de 13e, AaaaaHhhh! Haha nee hoor, ik heb er niks mee. Vandaag moest ik naar de tandarts. Die zit nog in Alphen. Inmiddels ben ik al even verhuisd naar Rotterdam, maar goed in principe hoef je maar 2x per jaar naar de tandarts voor controle, dus ik blijf lekker bij mijn oude tandarts voorlopig. Ik stond letterlijk binnen 5 minuten weer buiten, niks aan het handje. Alles helemaal perfecto! Tussen de middag ben ik gezellig bij m'n oma en opa gaan lunchen en ik ben nog bij het nieuwe huisje van m'n broer gaan kijken. Het is echt super mooi geworden! Voor de rest was vrijdag een chill dagje.De Crossfit Regionals zijn begonnen, dus een gedeelte (aangezien het in de VS en Australie is) heb ik terug zitten kijken. Wat een gave WOD's zijn het dit jaar weer en wat een inspiratie en motivatie krijg ik hiervan!

Zaterdag 14 mei

Nu de tuin helemaal leeg is gehaald. Het terras erin ligt, konden wij het nieuwe gras gaan aanleggen. De hoveniers, die het terras hadden aangelegd, hadden ook voor ons de grond gelijk gemaakt waar het gras moest komen, zodat het gras leggen vlot zou gaan. TOP! Nadat het gras was gelegd, zijn we nog even naar het tuincentrum gegaan om planten uit te zoeken voor in onze tuin. Ook besloten we een rotstuintje te gaan maken in de tuin. Dus hop hop ook nog even langs Intratuin om grote stenen te halen. M'n schoonvader heeft ons de hele dag geholpen in de tuin, dus na al het harde werken, zijn we gezellig met m'n schoonouders bij de pizzaria gaan eten!

ThumbnailThumbnailThumbnail

Zondag 15 mei

Vanmorgen zijn Matijs en ik allebei gaan hardlopen. En yes!!! Ik heb eindelijk, sinds lange tijd, weer eens 10 km kunnen hardlopen! O zo blij mee! Yes Yes Yes!! Ook Matijs heeft sinds zijn blessure weer voor het eerst 20 km gelopen, dus allebei happy! Nadat we ons hadden opgefrisd, zijn we naar de AH gegaan om boodschappen te doen, want Matijs viert zijn verjaardag vanavond.
Na alles in huis te hebben gehaald, stond m'n schoonvader alweer op de stoep om ons te helpen met het aanleggen van de rest van de tuin. En wat is het toch super mooi geworden! Echt heel blij mee!
Onze nieuwe tuin konden we die avond gelijk aan familie en vrienden showen, want Matijs viert zijn verjaardag (maandag (vandaag) is hij echt jarig). Na een gezellige avond kropen we lekker ons bedje in, met de gedachte dat we morgen ook nog een dagje vrij zijn vanwege Tweede Pinksterdag. TOPP!!
ThumbnailThumbnail
Written by Christel on Monday May 16, 2016
Permalink - Categories: food, sport, health - Tags: weekdiary, crossfit, hardlopen, workout, restauranttrots, tuin

« VLOG #8 Nieuwe tuin, 10 km hardlopen en verjaardag - Crossfit atleten in de West Regional »