Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Week Dairy #2: 25 april t/m 1 mei

Na regen komt zonneschijn! Jeetje wat was het wennen na een vakantie vol zon. Wat een regen zeg. Gelukkig werd het weer met de dag beter en zijn we uiteindelijk op zondag geeindigd in de volle zon! JEEH! Lees je mee?

Thumbnail


Maandag 25 april

Piep, piep, piepp… wat gaat de wekker weer vroeg zeg na een weekje vakantie. Vandaag heb ik nog geen tijd om rustig de koffers uit te pakken en wassen te draaien, want ik heb een lange werkdag voor de boeg. Om kwart voor 7 ‘s avonds ben ik weer thuis en ga ik lekker de keuken in om weer een gezonde avondmaal te bereiden, want dat is waar ik altijd weer enorm naar uitkijk na een vakantie vol lekker eten: een gezonde avondmaal. Voor vanavond maak ik een heerlijke linzen/tomatensoep.

Thumbnail


Dinsdag 26 april

Wel sporten/niet sporten..? Eigenlijk heb ik wel zin om een rondje te gaan hardlopen, maar aangezien het met bakken uit de lucht komt vallen, besluit ik het hardlopen uit te stellen tot de middag. ’s Ochtends begin ik met het uitpakken van de koffers, het draaien van wassen en tegelijkertijd het huis op te ruimen en schoon te maken. Eenmaal klaar geeft dat toch weer een fijn, voldaan gevoel.
Tussen de middag komt mijn moeder gezellig lunchen en kunnen we gelijk eventjes bijkletsen over de vakantie. Voor de lunch heb ik nog wat linzen/tomatensoep over van gisteren, dus deze besluit ik op te warmen en ik maak er een simpele salade bij. Helaas wordt het weer in de loop van de dag niet veel beter, dus besluit ik niet te gaan hardlopen maar m’n vakantie VLOG te gaan monteren.
Voor het avondeten maak ik een ‘Oranje kikkererwten pannetje’. Het recept is ook op m’n website te lezen, als je nieuwsgierig bent J. Een lekker oranje voorproefje op Koningsdag of wellicht nog voor diezelfde avond: Koningsnacht.

ThumbnailThumbnail


Woensdag 27 april

Op Kingsday besluiten Matijs en ik het rustig aan te doen. Ik ga nu wel een rondje hardlopen. Ook al lagen er donkere wolken op de loer. Hardloopjackje aan en hop gaan met die banaan. Uiteindelijk heb ik de gehele run in het zonnetje gelopen, haha zal je altijd zien. Het jackje was mij zelfs iets te warm. Maar hé, lekker gelopen in het zonnetje. Mij hoor je verder niet klagen.
Eind van de middag komen mijn schoonzus- en broer nog op visite en kookt Matijs een heerlijke oranje pompoensoep (jaja, het is toch Koningsdag hè).

Thumbnail


Donderdag 28 april

Vandaag staat er weer een drukke werkdag voor de boeg. Eenmaal ’s avonds thuis ben ik helemaal afgepeigerd, na een hele dag kinderen vermaken op een sportdag. Van die avond komt niet veel meer terecht. Ik maak een simpele couscoussalade en besluit om lekker op tijd naar bed te gaan.

Thumbnail


Vrijdag 29 april

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor het opnemen van een buikspierkwartier. Na deze goede core-workout trek ik mijn hardloopschoenen aan en ga ik een rondje hardlopen. Uiteindelijk heb ik 50 minuten hardgelopen, want het ging echt SUPER lekker! Geen pijntjes, nergens last van, H E E R L I J K! Na lekker gedoucht en geluncht te hebben, ga ik op stap om boodschappen te doen. Per toeval loop ik tegen een leuk kledingwinkeltje aan. Ik was voor de verandering eens naar een ander winkelcentrumpje gegaan – ook bij mij in de buurt – dus deze winkel had ik nog niet eerder gezien. Uiteindelijk, onverwachts, de winkel uitgelopen en vier shirtjes rijker! Toch leuk zoiets.
Voor ’s avonds maak ik falafelwraps klaar. Goed begin van het weekend leek mij zo!

Thumbnail


Zaterdag 30 april

Jeeeh, weekend! Matijs en ik gaan samen op pad om een nieuwe blender te kopen. Aangezien de onderkant van onze blender iedere keer weer losschiet, waardoor dus de smootie over het aanrecht heen stroomt… Nee niet handig en zeker niet als je daarna gelijk naar je werk moet. Allereerst hebben we natuurlijk het internet afgestruind om te kijken wat voor ons een goede blender zou zijn. Maar jeetje zeg, wat is dat lastig. Er is zoveel keuze en zoveel prijsverschil! En ook nog eens tientallen verschillende meningen. Uiteindelijk besluiten we de Magimix aan te schaffen. Wel één van de duurste geloof ik, maar ik heb daarover alleen maar positieve verhalen gelezen. Nu maar hopen dat de Magimix deze verwachtingen waarmaakt! Nu ik terug ben van vakantie heb ik ook eindelijk m'n moestuintjes gezaaid. Hopelijk groeien ze als kool! ;)

ThumbnailThumbnail

Zondag 1 mei

Jeetje en dan is het alweer mei. Wat gaat de tijd hard. Maar jeeeh, het is super lekker weer buiten! En de verwachtingen voor aankomende week worden alleen maar beter, toppie! Ik besluit buiten in het zonnetje een crossfit workout te doen. 4 rondes: 3 handstand push-ups (eerste keer dat ik weer hspu doe, sinds mijn elleboog blessure), 20 air squat, 20 ring row (op de TRX) en 20 double unders. En zelfs de double unders ben ik niet verleerd, YES! De workout zelf ging ook goed. Helaas begint, nu ik dit schrijf, toch m’n schouder een beetje te irriteren. Voor m’n elleboogblessure heb ik een langdurende schouderblessure gehad. Hopelijk komt nu niet gelijk die schouderblessure weer terug.. pfff. Nja, rust geven, goed verzorgen en dan ga ik het vanzelf zien.
Na de workout ben ik nog 5 km gaan hardlopen en toen had ik m’n workout wel weer gehad voor vandaag. Lekker hoor! En het was lang geleden dat ik weer zoveel heb kunnen sporten in het weekend!
De rest van de zondag heb ik nog lekker genoten van het zonnetje. Ik hoop jullie ook!

ThumbnailThumbnail

Written by Christel on Monday May 2, 2016
Permalink - Categories: food, sport, health - Tags: weekdiary, crossfit, hardlopen, kingsday

« VLOG # 5 RUN WORKOUT RUN - VLOG #6 Brussel »