Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Vegan Roti

Roti is een Surinaams gerecht, doorgaans bestaande uit wraps gevuld met aardappeltjes, sperziebonen, kip en een speciale kruidenmix die je zo kant en klaar in een zakje zou kunnen kopen. Aangezien ik niet van pakje zakje houdt, heb ik een gezonde vegan variant bedacht, zonder vreemde toevoegingen natuurlijk. Ook staat er een suggestie bij voor een niet-vegan variant. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor 6 porties?

  • 6 meergranen wraps mediumThumbnail
  • zakje biologische krieltjes a 450 gram
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 pot kikkererwten (voor de niet-vegans, kan je de kikkererwten vervangen voor 200g kipfilet)
  • ½ rode peper
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml water
  • 2 el curry madras (kruidenmix)
  1. Maak de sperziebonen schoon en snij ze in ieder geval in tweeën (afhankelijk van de grootte).
  2. Verwarm 1 el olijfolie in een wok- of hapjespan. Schil en snij de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in de pan. Voeg 2 el curry madras toe en laat de kruiden goed mengen met de ui en de knoflook.
  3. Voeg 200 ml water toe. Snij de krieltjes in tweeën en voeg deze ook toe aan de pan. Breng de krieltjes aan de kook.
  4. Was de tomaten en peper. Snij de tomatem in partjes. Verwijder de zaadlijsten uit de peper. Snij de peper fijn. Voeg de tomaten en de helft van de peper toe.
  5. Giet de kikkererwten af en voeg deze ook toe aan de krieltjes. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  6. Doe de sperziebonen in een aparte pan met kokend water en kook deze ook 12-15 minuten.
  7. Als de sperziebonen gaar zijn, giet je ze af en voeg je ze toe aan de krieltjes en kikkererwten. Roer het geheel goed door elkaar en je roti is klaar. Enkel de wraps nog klaarmaken.

De wraps:
8. Verwarm een koekenpan (gebruik geen olie o.i.d.). Rooster de wraps 20 sec. per kant.
9. Serveer de roti over de wraps. Eet smakelijk.

Wil je dit gerecht niet vegan eten. Vervang dan de kikkererwten voor 200 gram kipfilet. Voeg de kip toe nadat je de ui en knoflook hebt gefruit.

Written by Christel on Thursday May 26, 2016
Permalink - Category: food - Tags: recept, vegan, roti, kikkererwten

« Crossfit atleten in de Meridian Regional - Crossfit atleten in de East Regional »