Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Vegan Nacho Schotel

Deze nacho schotel is echt super lekker (vind ik haha). Het is een vegan nacho schotel, maar ik zal je ook vertellen wat je kan aanpassen als je liever wel vlees of kaas toevoegt ;-) Dit gerecht is zowel glutenvrij als lactosevrij.

Wat heb je nodig?

  • 1 blik bruine bonen of voor de niet-vegans: 250 gram rundergehaktThumbnail
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1,5 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 zak naturel nacho's
  • 1el chilipoeder
  • 2tl cayennepeper
  • 2el koriander
  • guacemole, maar hieronder ook het receptje om zelf guacemole te maken
  • voor niet-vegans: geraspte kaas

Wat heb je nodig voor de guacemole:

  • 1,5 avocado
  • 1/2 rode ui (ik hou van een scherpe guacemole. Wil je dat niet, voeg dan wat minder rode ui toe)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • naar smaak: peper en zout

De bereiding:

Warm de oven voor op 200 graden.
1. Schil en snij de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie in de pan.
2. Was en snij de paprika in kleine stukjes en voeg deze samen met de afgegoten bruine bonen (gebruik je gehakt, voeg dan het gehakt toe) en mais toe aan de pan.
3. Voeg de tomaten toe.
4. Strooi alle kruiden in de pan en laat het geheel 10 min op een laag vuur pruttelen.
5. De nacho schotel gaan we maken als een soort lasagna van nacho's. Bedek de bodem van de ovenschaal met nacho's. Schenk de helft van het bonenmengsel over de nacho's. Leg over het bonenmengsel nog een laag nacho's. Schenk nu de andere helft van het bonenmengsel over de nacho's. We maken de schotel af met één laatste laag nacho's.
6. Voor de niet-vegans kan je nu nog wat geraspte kaas over de nacho's strooien.
7. Zet de ovenschaal 5 minuten in de oven. Gebruik je kaas, wacht dan totdat de kaas gesmolten is.

In de tussentijd kan je zelf de guacemola maken.
1. Schil en snij de ui en knoflook fijn.
2. Schil de avocado.
3. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en maal alle ingredienten tot een gladde guacemola.

De guacemola is lekker om samen met de nachoschotel te eten. Ook is het lekker om de rest van de nacho's in de guacemola te dippen ;-)

Written by Christel on Thursday May 19, 2016
Permalink - Category: food - Tags: vegan, nachoschotel, guacemola, recept, glutenvrij, lactosevrij, nacho

« Trailrunning Bergschenhoek - Week Diary #4: 16 mei t/m 22 mei »