Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Race voorbereiding Hochkonigman Trail

Nog maar 3 dagen tot aan de 23.5 km Hochkonigman Trail in Oostenrijk! Ik heb er ontzettend veel zin in!
Gisteravond heb ik alvast al mijn spullen bij elkaar gepakt, maar wat neem ik nou precies mee? Er zijn namelijk dingen die verplicht zijn. Hoe zit dat nou precies met zo'n trail?

Morgen, gelijk uit m'n werk, vertrekken Matijs en ik naar Oostenrijk. ThumbnailOnderweg overnachten we in een hotel in Duitsland. Zodat we vrijdag nog maar een paar uurtjes hoeven te rijden naar Oostenrijk.

Gisteravond heb ik alvast al m'n spullen klaargelegd, maar wat neem ik nou precies mee? Er zijn namelijk dingen die verplicht zijn. Hoe langer je trailwedstrijd is, des te meer je mee moet nemen. Op de website van de trailwedstrijd is altijd wel een document te vinden waarin dit precies beschreven staat. Het is belangrijk hier goed naar te kijken, want je tas wordt de dag van te voren en voor de start gecontroleerd. Bij deze wedstrijd zeggen ze zelfs dat ze je tijdens de wedstrijd ook nog kunnen controleren. Het klinkt misschien overdreven, maar het is toch voor je eigen veiligheid. Plus, je bent nou eenmaal lang onderweg en vaak ook nog in de bergen. Dit betekent dat het weer zo zou kunnen omslaan.

Ik ga de 23.5 km lopen. Dit betekent dat ik niet heel veel spullen verplicht mee hoef te nemen. Dit staat op mijn lijst:

  • Uitklapbare beker
  • Telefoon
  • Identiteitsbewijs
  • In ieder geval 0,5 liter water
  • Fluitje
  • EHBO kit
  • Overlevingsbeker.

Daarnaast heb ik genoeg voeding bij me voor onderweg, aangezien ik niet precies weet hoelang ik onderweg BEN. Onderweg zijn er, voor mij, 3 verzorgingspunten. Bij 2 van deze punten wordt er ook voeding geserveerd. Ik heb graag mijn eigen voeding bij me, aangezien je nooit precies weet wat er ligt. Ik heb 4 gelletjes van SIS bij me: 2x orange en 2x blackcurrant. 1 bananenreep van Isostar. 3 Aptonia fruitbars en 2 repen van GO2 SportNutrition. Daarnaast neem ik voor alle zekerheid ORS mee en magnesium, ter voorkoming van krampen.
Verder neem ik mijn regenjas mee. Een lichtgewicht en super klein opvouwbare van Raidlight. Je weet nooit wat het weer gaat doen in de bergen. Het kan zo omslaan. Ook heb ik een extra shirt, stokken en buff bij me.

De 47 km heeft meer verplichte spullen op de lijst staan. Aangezien Matijs deze gaat lopen, heeft hij sowieso extra voeding bij zich, maar ook is hij verplicht meer water mee te nemen, namelijk 1 liter. Daarnaast is hij verplicht een regenjas mee te nemen, een muts en handschoenen.

De deelnemers van de 85 km *slik* haha (onder andere mijn schoonbroer en een vriend van Matijs en mij gaan die lopen) moeten, aangezien ze ook in de nacht gaan lopen, een koplamp meenemen, extra batterijen, een waterdichte broek, een extra shirt met langemouwen, een licht stick en natuurlijk nog meer voeding.

Tja, dat wordt dan een hele waslijst, maar je kan het wel allemaal nodig hebben. Een goed begin is het halve werk, zeggen ze dan.
NOG 3 DAGEN!!! :D

Written by Christel on Wednesday June 1, 2016
Permalink - Category: sport - Tags: hochkonigmantrail, trailrunning, ultratrail, uitrusting, raidlight, raidlightnl, voeding, sis, isostar

« Video: Halve Triathlon Nieuwkoop 2016 - Hoe het allemaal begon.. »