Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Linzencurry

Aan het begin van de week heb ik deze linzencurry gemaakt. Allebei vonden we 'm echt héérlijk!! Afgelopen vrijdag bleef ik bij m'n ouders eten, aangezien Matijs een businesstrip had naar Stuttgart. Ik stelde voor om de linzencurry ook voor m'n ouders te maken. Gelukkig niet voor niks. Onze mening over dit recept werd gedeeld, HEERLIJK!

De linzencurry is een recept van de website foodness.nl. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, omdat ik niet alles in huis had en naar smaak. Hieronder het recept voor 4 personen:

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 800 gram linzen (2 grote blikken)
  • 2 el kokosolie of 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1,5 theelepel geraspte gember (dit is ongeveer 1 cm gember schillen en raspen)
  • 2 el mosterdzaad of 2 el mosterd (ik kon geen mosterdzaad in de winkel vinden, dus ik heb 2 el mosterd gedaan)
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 el cayennepeper
  • 600 gram tomaat
  • 500 ml kokosmelk (let op bij het kopen van kokosmelk, niet alle kokosmelk is zonder toevoegingen. Eventjes het etiket checken!)
  • 2 el koriander
  • snufje zout

De linzen kan je op twee manieren bereiden. Net wat je makkelijk vindt. Je kan ze in een pan opwarmen (niet koken!) in hun eigen vocht + een beetje heet water toevoegen, zodat ze ruim in het water staan. Je voegt ze dan aan het eind van de bereiding toe aan de curry. Of je bakt de linzen mee in een pan en laat het ongeveer 10 minuten sudderen, zodat ze gaar worden.

Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Als je de linzen apart opwarmt, kan je ze ook gelijk alvast in een pannetje op het vuur zetten. Bak je ze mee, wacht dan eventjes en lees verder.
Verwarm in een wok- of hapjespan doe kokos- of olijfolie en bak hierin de uitjes circa 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe. Bak dit 1 minuuttje mee met de uitjes. Doe dan de kurkuma, cayennepeper en mosterdzaad erbij. Gebruik je gewoon mosterd wacht dan nog even met toevoegen.
Roer de kokosmelk, tomaten en linzen (alleen als je ze mee bakt i.p.v. opwarmt in een apart pannetje. Giet de linzen wel eerst af) er doorheen. Gebruik je mosterd i.p.v. mosterdzaad voeg dan nu ook de mosterd toe. Laat de curry 10 minuten zachtjes doorkoken.
Heb je de linzen apart bereid, giet dan eerst het water af en voeg na de 10 minuten de linzen toe. Breng de curry op smaak met een snufje zout. Nog eventjes goed doorroeren en strooi als laatste de koriander erover heen.
Serveer de curry met de rijst. Eet smakelijk!

Written by Christel on Tuesday March 29, 2016
Permalink - Tags: recept, curry - Category: food

- Bananen milkshake »