Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Homemade muesli/granola

Yoghurt met muesli of cruesli is één van de meest gegeten ontbijtgerechten in Nederland. Het is inderdaad ook erg lekker.. Er jammer is alleen dat muesli/cruesli zoals je die in de winkel koopt vaak boordevol suikers zitten. Helaas heeft lang niet iedereen dat in de gaten en denkt men een gezond ontbijt eten. Maar gelukkig..! Je kan ook jouw eigen muesli maken. Niet moeilijk en super lekker. Het is echt een wereld van verschil met de muesli die je uit pak uit!

Ingrediënten:
De hoeveelheid muesli die je nu gaat maken, is een grote hoeveelheid. Vergelijkbaar met een voordeelpak muesli die je in de winkel koopt. Wil je minder muesli maken, kan je de ingrediënten halveren. De muesli is in ieder geval 2-3 weken houdbaar.

  • 500 gr havervlokken
  • 100 gr amandelen (gebroken in stukken)
  • 100 gr pecannoten (gebroken in stukken)
  • 100 gr pompoenpitten
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 100 gr gedroogde cranberries/rozijnen
  • 75 gr gedroogde appels - in stukjes
  • 85 gr gedroogde abrikozen - in stukjes
  • 100 ml honing - gesmolten. Deze hoeveelheid is variabel. Hoe meer honing, hoe zoeter.
  • 100 ml kokosolie - gesmolten
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereiding:
1) Verwarm de oven op 100 graden.
2) Hak de amandelen en pecannoten in stukjes. Snij de gedroogde appels en abrikozen ook in stukjes.
3) Doe de havervlokken, noten en pitten in een grote ovenschaal/plaat.
4) Smelt de honing en de kokosolie samen met de kaneel en giet het over de haver door de ovenschaal. Meng het goed door elkaar.
5) Doe de ovenschaal een uur in de oven of tot de haver is geroosterd. Elke 15 tot 20 minuten moet de haver geroerd worden om te voorkomen dat het verbrandt.
6) Voeg als het afgekoeld is de gedroogde vruchten erbij. Roer alles goed door elkaar en het is klaar!
7) Smullen maar!

Written by Christel on Sunday April 3, 2016
Permalink - Category: food - Tags: granola, muesli, recept, food, ontbijt

« Bananen milkshake - Vegan Sushi »