Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Hoe het allemaal begon..

Hoe kom je erop om eventjes in het weekend naar Oostenrijk te rijden om daar mee te doen met een trailrun wedstrijd van 23,5 km (of 48 km of 85 km). Na de zomer van 2015 besloot ik mij meer te gaan focussen op trailrunning (ook hardlopen) en dat terwijl ik helemaal into de Crossfit was op dat moment. Ik zal je vertellen hoe dit komt..

Afgelopen zomer deed Matijs voor het eerst een ultratrail. Een ultratrail is een trailrun die langer is dan de marathonafstand van 42 km. Matijs had zich ingeschreven voor de 51 km Eiger Trail in Zwitserland. Eén dag voor de race hield de organisatie een briefing. Tijdens de briefing vertelt de organisatie de laatste dingen die belangrijk zijn voor de race. Alle deelnemers hadden zich verzameld in een grote vergaderruimte. Het paste maar net, zoveel deelnemers deden er mee. Je voelde dat iedereen opgewonden en licht gespannen was. Voor aanvang van de briefing werd er een filmpje laten zien van de Eiger Trail Race van het jaar daarvoor. Het liedje onder dit filmpje is ook speciaal geschreven voor de Eiger Trail

Thumbnail

Nou eerlijk waar! Die beelden tezamen met de muziek die eronder stond, waren zo gaaf. Ik had over m'n hele lichaam kippevel. Na de briefing stond ik helemaal te springen. Zo vol van de adrenaline zat ik. En dat terwijl ik nog geen eens meedeed..! Eigenlijk na die briefing wist ik het al: DIT WIL IK OOK DOEN!
Bovenaan dit artikel staat het beruchte filmpje, maar ik waarschuw je: voor je het weet, wil je ook gaan trailrunnen!

ThumbnailEn nu heb ik het alleen nog maar over de briefing gehad. De start van Matijs z'n 51 km race was om 7 uur 's ochtends. Ik geloof dat de wekker om half 6 ging, maar die nacht heb ik amper een oog dichtgedaan, haha. Matijs trouwens ook niet hoor. Vlak voordat het startschot werd gegeven, werd opnieuw het nummer van 'The Eiger Trail' afgespeeld. Ja hoor, weer kippevel haha. Tijdens de race kon ik Matijs op 1 punt opwachten. Dit was rond de 10 km. Het mooie aan zo'n wedstrijd is dat al het publiek echt iedereen aanmoedigd. Niet alleen die ene bekende, maar gewoon iedereen. Want alle deelnemers zetten zo'n ongelooflijke knappe prestatie neer. Dat vond ik echt mooi om te zien.
Zowel tijdens de start, als boven op de berg waar ik Matijs onderweg aanmoedigde, als bij de finish hing zo'n geweldige sfeer! Die ambiance motiveerde mij zo enorm. Nja je ziet; over 2 dagen sta ik aan de start van mijn eerste (grote) trailrun wedstrijd. De 23.5 km Hochkonigman Trail!

Nog 2 dagen! :D

Written by Christel on Thursday June 2, 2016
Permalink -

« Race voorbereiding Hochkonigman Trail - Video: Hochkonigman Trail »