Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!

Fotoreportage Hochkonigman

Wat is het toch leuk om na zo'n geweldig weekend je foto's terug te kijken! Mijn fotoreportage over het weekend van de Hochkonigman Trail.

Donderdagavond pikte Matijs mij op na m'n werk en vertrokken we gelijk richting Oostenrijk voor de Hochkonigman Trail. Vlak voordat ik naar m'n werk ging, kwam Matijs thuis uit Brussel. 's Ochtends had ik al alle spullen klaargezet, maar toch begon ik zenuwachtig te worden haha, dusss... De trail is pas zaterdag.. Maar Matijs moest zelf alle spullen in de auto zetten en ook de laatste spullen pakken, zoals de thermoskan met warm water en broodjes met beleg voor onderweg in de auto. Dit maakte mij, denk ik, een beetje zenuwachtig. Gelukkig verdwenen die zenuwen gelijk toen we eenmaal onderweg waren. Van te voren hadden we al een hotel geboekt. Na zo'n 3,5 uur gereden te hebben, kwamen we aan in ons hotel in de buurt van Koblenz in Duitsland. Vrijdagochtend zijn we na een lekker ontbijtje op tijd vertrokken. We hadden nog zo'n 6,5 uur rijden voor de boeg. Onderweg hebben we heerlijk, uitgebreid geluncht bij een bakkerij met een mooi uitzicht in Oostenrijk.

ThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnail

In de loop van de middag kwamen we aan in Maria Alm. We overnachten dit weekend in een jeugdherberg. Onze kamer leek echter helemaal niet op een kamer van een jeugdherberg, haha. Het leek wel een heel appartement met een luxe badkamer, inclusief groot bad! Heerlijk voor na de trail (ook voor de trail hoor, haha)! We hadden wel geluk hoor, want de andere kamers zagen er wel uit, zoals je van een jeugdherberg verwacht.

ThumbnailThumbnail

Nadat we onze spullen in de kamer hadden gezet, zijn we naar het evenemententerrein gegaan. Het was een mooi start/finishterrein met een podium waarvan verslag werd gedaan van de trail en muziek werd gedraaid. Buiten stonden er een aantal stands van verschillende merken, waaronder Raidlight. Binnen konden we onze startnummers ophalen en kregen we een goodiebag met een hardloopshirt van Raidlight. TOP!

ThumbnailThumbnail

's Avonds zijn we weer teruggegaan naar het evenemententerrein voor de pastaparty. Toen we daar aankwamen, ging net de hindernisrun van 5 km van start. Na een groot bord pasta zijn Matijs en ik een deel van de eerste berg opgelopen. Eventjes genieten van de mooie omgeving en het mooie weer. Eenmaal terug in de jeugdherberg hebben we al onze spullen voor de trail van morgen klaargelegd. Ik heb ook alvast een overnight oat voor morgenochtend klaargemaakt. Morgenochtend gaat om 6 uur de wekker aangezien de briefing van Matijs om 7 uur is. Een overnight oat is dan wel zo makkelijk.

ThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnail

Whaaa! It's RACEDAY! Ja, de zenuwen beginnen nu toch wel een beetje te komen. We eten onze overnight oat op en vertrekken naar de start. Om 7 uur is de briefing. Deze wordt gelukkig ook in het Engels vertaald. Blijkbaar duurde dat op een gegeven moment te lang, want plots stopten ze met het vertalen in het Engels. Na de briefing had Matijs nog een half uur voor de start. Voor de start werd zijn tas gecontroleerd (bij iedereen hoor) of je alle verplichten dingen wel bij je hebt.

ThumbnailThumbnail

Nadat Matijs was gestart had ik nog 2 uur voor mijn start. Ik startte pas om 10 uur en om 9 uur was mijn briefing. In die 2 uur heb ik mij echt helemaal zitten opvreten. Ik werd zo zenuwachtig!

Thumbnail

Tijdens de trail zelf heb ik geen foto's gemaakt, aangezien ik het heel zwaar had gedurende, bijna, de hele race. Ik heb wel gefilmd. Klik hier voor mijn Hochkonigman video.

Thumbnail

YES!!! De Finish na 4.31.96 uur!!! Wat was het super gaaf! Maar wat was het ook afzien! Na de finish moest ik echt even bijkomen. Ik had helemaal geen trek. Tijdens de race had ik ook helemaal geen behoefte aan eten. Ik kreeg alleen maar gelletjes weg, dus ik wist dat ik bij de finish echt wat moest eten en nog wat zout binnen moest krijgen. Uiteindelijk na een klein uurtje rustig bij de finish gezeten te hebben en veel water te hebben gedronken, is m'n maag wat geneutraliseerd. Gelukkig kreeg ik een beetje trek. Ik heb een paar pepsils kunnen eten en een plak cake. Op een gegeven moment kreeg ik een smsje van Matijs dat hij op het 40 km punt was en dus nog maar 8 km te gaan had. Een uurtje later finishte hij in een tijd van 9.15 uur. M'n schoonbroer en een vriend van ons liepen de 85 km (WAUW!!!) ook zij finishte vlak voor Matijs in een tijd van 17.08.26 uur. Echt super trots op hun allemaal! En ook op m'n eigen prestatie hoor :-)

ThumbnailThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnail

Eenmaal weer terug in het jeugdherberg zijn Matijs en ik heerlijk in bad gegaan en hebben we ons opgefrist. 's Avonds zijn we met z'n allen lekker schnitzel met patatjes gaan eten.
Na heerlijke geslapen te hebben, hoewel om 6 uur werden we gewekt door de paarden en de koeien die aan het loeien waren, hebben we lekker ontbeten en zijn we weer terug naar Nederland gereden. En och, want ongelooflijk veel spierpijn heb ik toch! Je had ons uit de auto moeten zien komen, haha!

Nog een leuke afsluiting, want dinsdag stond ik in de Metro! Er was een super leuk artikel geschreven over de Hochkonigman Trail met daarin onder andere een kort interview over mij.

Thumbnail

Written by Christel on Thursday June 9, 2016
Permalink - Category: sport - Tags: hochkonigman, trailrunning, oostenrijk, mariaalm, hardlopen

« Video: Hochkonigman Trail - Yes!! Morgen sinds een half jaar weer crossfitten! »