Food Sport Health
Recepten, sporten en gezond leven!


Trailrunning Clinic Ultra Outdoor Sports

Vandaag heb ik een super leuke trailrunning clinic gevolgd, georganiseerd door Ultra Outdoor Sports in Den Haag! De Trailrun clinic werd gegeven door Ronnie Duinkerken, één van de atleten uit Team RaidlightNL. Het was een goede combinatie tussen theorie en praktijk, namelijk trailrunnen door de duinen van Den Haag! Een terugblik op de clinic van vandaag -->

Written by Christel on Saturday May 28, 2016
Permalink - Category: sport - Tags: trailrunning, hardlopen, ultraoutdoorsports, denhaag, duinen, ronnieduinkerken, raidlight, raidlightnl


Vegan Roti

Roti is een Surinaams gerecht, doorgaans bestaande uit wraps gevuld met aardappeltjes, sperziebonen, kip en een speciale kruidenmix die je zo kant en klaar in een zakje zou kunnen kopen. Aangezien ik niet van pakje zakje houdt, heb ik een gezonde vegan variant bedacht, zonder vreemde toevoegingen natuurlijk. Ook staat er een suggestie bij voor een niet-vegan variant. Eet smakelijk!

Written by Christel on Thursday May 26, 2016
Permalink - Category: food - Tags: recept, vegan, roti, kikkererwten

Crossfit atleten in de Meridian Regional

Jaja, morgen is de dag waar de meesten van ons naar uit hebben gekeken als je de Regionals volgt! De Meridian Regionals gaan van start! Misschien ben je zelfs wel in Madrid om alle atleten live tegen elkaar te zien strijden of zit je gekluisterd voor de tv. Gaat het Sara Sigmundsdottir opnieuw lukken om te winnen? Kan Sanne Rooijmans, als enige Nederlandse, voor verrassingen zorgen? Of wat dacht je van de Belgische Carmen Bosmans? Tezamen met de California Regional zal de Meridian Regional één van de zwaarste Regional zijn in de dames competitie.

En wat dacht je van de mannen competitie. Hoe gaat de nummer 3 van de Crossfit Games 2015 Bjorgvin Karl Gudmundsson het doen?

Written by Christel on Thursday May 26, 2016
Permalink - Category: sport - Tags: crossfit, regionals, meridian, sarasigmundsdottir, anniethorrisdottir, sambriggs, madrid, crossfitgames

Week Diary #4: 16 mei t/m 22 mei

En toen was de week alweer voorbij. Een korte week, dit keer, in verband met Pinksteren. Een week waarin ik flinke stappen heb gemaakt naar de Hochkonigman Trail die, nu ik dit schrijf, al over een kleine 2 weken is! Spannend!!! Dit weekend had ik ook het familieweekend van m'n schoonfamilie, inclusief mijn ontgroening. Veel leesplezier!

Written by Christel on Tuesday May 24, 2016
Permalink - Categories: food, sport, health - Tags: weekdiary, trailrunning, hochkonigmantrail, familieweekend, hardlopen, pinksteren, verjaardag, nachoschotel, vegan


Trailrunning Bergschenhoek

Wist je al dat je in Bergschenhoek naast mountainbiken ook kan trailrunnen? Ben je woonachtig in regio Rotterdam of gewoon een keer in de buurt, dan is het mtb-parcours van Bergschenhoek zeker goede training voor jouw trailwedstrijd! Tevens kan je toch daar ook, stiekem, wat hoogtemeters maken. Over 2,5 week doe ik mee aan de Hochkonigman Trail in Oostenrijk. 23,57 km, 1441 hoogtemeters. Neem een kijkje in mijn klimtraining op het mtb-parcours van Bergschenhoek:

Written by Christel on Thursday May 19, 2016
Permalink - Category: sport - Tags: trailrunning, nederland, bergschenhoek, mtb, hochkonigmantrail, hoogtemeters

Crossfit atleten in de Atlantic Regional

Dit weekend is het de beurt aan de West en Atlantic Regional. Gisteren schreef ik een artikel over welke bekende atleten je in de West Regional aan de start kan verwachten. Dit keer is het de beurt aan de Atlantic Regional. Persoonlijk vind ik de Atlantic Regional een leuke Regional om naar te kijken, met veel bekende atleten die de strijd met elkaar aan gaan!

Wie gaan er vanuit de Atlantic Regional naar de Crossfit Games?

Written by Christel on Wednesday May 18, 2016
Permalink - Category: sport - Tags: crossfit, crossfitgames, regionals, bensmith, noaholsen